Sommerferie

sommerferie_webResumé

Johanne tager til Fanø med mand og børn for som altid at holde ferie i familiens sommerhus. Alt er som det plejer, og dog. Til festen sankthansaften, hvor alle har drukket tæt, giver Johanne efter for sin frustration og ender nede i sivene med en mand, der synes en del mere interessant end hendes egen.

Sommerferie er et kammerspil om ægteskab, selviscenesættelse, falskhed, vrangforestillinger og iltmangel.
Sommerferie udkom på Gyldendal i 2010

KØB BOGEN HER

Anmeldelser

Katrine Grünfelds lille roman på blot 122 sider går til det segnende parforhold med en sproglig ømhed og en psykologisk begavelse, der imponerer med sine skarpe iagttagelser af især detaljen…Og den måde Grünfeld meget elegant indkredser de løgne, der i kærlighedens navn vokser til sandheder og omvendt.
– Weekendavisen, Nanna Goul

Grünfeld er skarp og præcis i sin afdækning af facadespillet, den politiske korrekte overflade, der lægger sig som en plaid hen over råddenskaben…Grünfelds kombination af kølige betragtninger, selvrefleksioner og indfølingsevne er utrolig rammende. Al sårbarheden, som heldigvis også gemmer sig i Johanne, skinner igennem i den intime henvendelsesform ”du” og i de konkrete sansninger.
– Information, Helle Juhl Lassen

♥♥♥♥ Sommerferie er en lille sag, men man skal ikke lade sig narre. Der er rigtig meget på spil i Katrine Grünfelds nye roman, den vanskelige nummer to, som hun kommer smukt igennem med…Grünfeld er en eminent iagttager af ægteskabet og menneskers spil med hinanden.
– Politiken, May Schack

∗∗∗∗ Grünfeld mestrer sit sprog og kender sine personer og gør dermed en lille tekst til en stor historie.
– Jyllandsposten, Katrine Sommer Boysen

∗∗∗∗ Katrine Grünfeld lader i denne psykologiske roman Johanne fortælle i en snublende og famlende stil…Ud af det er der kommet et fornemt portræt af en kvinde, der føler sig kasseret…
– Nordjyske, Jens Henneberg

Parforholdsbøger er der masser af, men Grünfeld skiller sig virkelig ud ved sin knivskarpe iagttagelsesevne og eminente evne til at fortælle alverden med meget, meget få ord…Det er mesterligt håndværk.
– Flensborg Avis, Christina Blangstrup Dahl

∗∗∗∗ Katrine Grünfelds enkle sprog er en god kontrast til bogens alvor, hvilket virker super godt…Grünfeld forstår at få læseren til at tænke over sin egen situation gennem sit indlevende sprog.
– Fyens Stiftstidende, Ina Grønvig

Grünfeld skriver sin historie i et imponerende koncentreret sprog, som – selv om det er helt, helt enkelt – alligevel fører os direkte ind i en kvindes oplevelser og overvejelser…Sommerferie er spændende, men barsk læsning.
– Helsingør Dagblad, Gunhild Korsgaard