Mindre pletter

mindre_pletter_web

Resumé

Mie ville så gerne have heddet Katarina, for så var alting blevet meget bedre – det mente hun i hvert fald, da hun var barn, og ingen ville lege med hende. Nu er hun voksen, sidst i trediverne, bor sammen med Peter og arbejder som kontorchef i kommunen. En dag ødelægges den illusion, Mie har bygget op omkring sig selv. Hun har det administrative ansvar for en lille indvandrerdrengs død og havner på forsiden af Ekstra Bladet, anklaget for svigt, og sendes straks på tvungen orlov.

Mindre pletter er en roman om kunsten at overleve sin barndom.

Mindre Pletter udkom fra Gyldendal i 2008

KØB BOGEN HER

.

Anmeldelser

∗∗∗∗ Strålende roman om en kvinde, der forsøger at holde sammen på et umuligt liv…De fleste af bogens 97 helt korte kapitler foregår i Mies voksenliv og er tænderskærende indsigtsfulde, skarpe og ofte upassende morsomme beskrivelser af hendes hastige,uundgåelige sammenbrud…smukt sammenskruet, de elegante, associative overgange fra kapitel til kapitel er en decideret fornøjelse…
– Jyllandsposten, Julie Top-Nørgaard

 

… Det hele er fortalt med luftgear og grumme grin…Romanen giver sit eget hudløst humoristiske billede af et nutidigt kvindeliv, som ligner en hel flov masse. Og så tør den – som i Kirsten Hammanns seneste pistolroman – give fingeren til vores dobbeltmoralske engagement i verdens ulykker. Helt uden pletfjerner. Respekt for det.
– Weekendavisen, Liselotte Wiemer

 

Katrine Grünfeld har fundet den helt rigtige tone til sit tankevækkende portræt af en moderne kvinde, der styres af magtspil og mindreværdGrünfelds roman består af 97 tilslebne, rammende kapitler…det mest slående og interessante er den gennemførte skildring af de subtile magtforhold og –strategier, der findes på arbejdspladsen, i parforholdet og i venskaberne. Hun observerer skarpt med lige dele distance og indføling.
– Politiken, Mai Schack.

 

∗∗∗∗∗ Hun giver en knivskarp beskrivelse af det dødssyge provinsliv og udstiller samtidig konsekvenserne af hverken at behandle sig selv eller andre med respekt. En fremragende debut.
– Alt for damerne

 

∗∗∗∗ Det er godt og smukt, men hvad der især giver romanen værdi, er den styrke hvormed Grünfeld uden at anklage og docere skildrer det afmålte menneskes begrænsede univers og liv.
– Nordjyske Stiftstidende, Jens Henneberg.